- Ülkemizin 7. büyük havalimanıdır.1 iç ve 1 dış hat terminal binaları olan Adana Havalimanı’ndan her gün tarifeli iç hat seferi ( Ankara - İstanbul - İzmir - Antalya - Bursa - Diyarbakır - Mardin) yapan TÜRK HAVA YOLLARININ başta geldiği 7 uçak firması uçuş gerçekleştirmektedir.Adanadan, başta Kıbrıs, Almanya, Fransa ve Suudi Arabistan – Cidde’ye direkt sefer olmak üzere tarifeli sefer düzenleyen 5 uçak firması dış hat uçuş gerçekleştirmektedir. Ayrıca charter seferleri de yapılmaktadır
Yüzölçümü: 14.030 km2
Adana, hititlerden bu yana Hitit ve Osmanlı tarihini içince barındırmaktadır. Adana ve Çukurova bölgesinde hititler zamanına ait hitabeler bulunmuştur. Batıdan gelen akımlarla yıkılan Çukurova bölgesi zamanla büyük bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Adana'nın eski isminin "BATANA" olduğu ve İslamlık devrinde "ADANA"YA çevrildiği savunulmaktadır. Hatta bunun "Fi ezeneil arz" ayetinden esinlenerek yapıldığını da açıklamalarına eklemektedir. Sümerlerden kalma ‘Gılgamış Destanından ‘ bu yana adı geçen sayısız illerimizden biridir. Osmanlıda adana birçok faklı tabir ile tarihe geçmiştir. Bunlar; Erde-na, Edene, Ezene ve hatta Azana olarak en eski tarihi defterlerden alınmıştır. 1865 yılından itibaren yerleşmeye geçildiğinden bu tarihe kadar ADANA ismi tescillenmiştir. En büyük 5. İlimizdir.
Adana hepimizin bildiği gibi çok sıcak bir iklime sahiptir. Aynı zamanda Akdeniz iklimini özelliklerini de taşımaktadır. Yazları kurak ve sıcak kışları soğuk ve yağışlı geçmektedir. Bugüne kadar gördüğü en yüksek sıcaklık 45.6 derecedir. Yazın bir alçak basınç merkezi olan Çukurova denizden gelen nemle birlikte Adana da havanın çok nemli olmasına sebep olmaktadır.
Sabancı Merkez Camii: Türkiye ve Ortadoğu’nun görülmesi gereken en büyük camiidir. Seyhan ırmağının hemen kenarında bulunan bu camii oldukça görkemli bir yapıya sahiptir.
Adana Arkeoloji müzesi: Adana ve Çukurova’nın hemen hemen bütün tarihi eserlerinin toplandığı görülmesi gereken bir müzedir. Türkiye’nin en eski on müzesinden biridir. 1924 yılında hemen cumhuriyetin ilanından sonra kurulan arkeoloji müzesi zamanla birçok yere taşınmış ve son olarak 1972 yılında şuan ki yeri olan Seyhan caddesinde bulunmaktadır. Pazartesi dışında her gün 08.30-12.30 / 13.00-17.00 saatlerinde ziyarete açıktır.
Adana Etnografya Müzesi: Adananın eski bir klise binası olan bu yer 1924 yılından sonra müze haline getirilmiştir. 1983 yılında ise etnografya müzesi olmuştur. Pazartesi dışında her gün 08.30-12.30 / 13.00-17.00 saatlerinde ziyarete açıktır.