- Türkiyenin en doğusundaki havalmanıdır. ığdır şehir merkezine 16km uzaklıktadır. Küllük köy yakınlarında yapımına başlanan havalmanı inşaatı 1996 yılında başlamıştır. 13 temmuz 2012 yılında tekrar hizmete açılmıştır. sadece iç hat olarak hizmet vermektedir THY,ANADOLUJET uçakları sadece bu havalimanını kullanmaktadır.
Yüzölçümü: 1.479km²
Iğdır çok eski târihe sâhiptir. İlk bilinen sâkinleri Hurrilerdir. Daha sonra Urartuların hâkimiyetine girdi. Bölge daha sonra Urartuların işgâline uğradı. Asurlular ve Babilliler bölgeye hâkim olmak istedi iseler de başarılı olamadılar. M.Ö. 7. asırda Perslerin istilâsına uğradı. Sonrasında Sultan Alparslan Iğdır’ı fethederek Türk topraklarına kattı. Daha sonra bir süre Gürcülerin elinde kalan Iğdır, 13. asırda Moğol istilâsına uğradı. Kânûnî Sultan Süleyman devrinde düzenlenen İran Seferi sırasında fethedilerek Osmanlı topraklarına katıldı. Bölge 19. asra kadar birkaç defa İran saldırıları neticesinde el değiştirdi. 1878’de Rusların eline geçen Iğdır, 1918’e kadar 40 sene boyunca işgal altında kaldı. Ermeniler tarafından 1919’da işgal edilen Iğdır, 13 Kasım 1920’de kurtarıldı. Kars iline bağlı iken 27 Mayıs 1992’de yeni düzenlemeyle il oldu.
Genelde karasal iklimin görülür ancak ilin düz kesimleri karasal iklimden etkilenmez. Yazları uzun ve sıcak geçer. Orman bakımından çok faklı bir yapıya sahiptir. Bugüne kadar görülen en yüksek sıcaklık 33 derecedir. En düşük sıcaklık ise -8 derecedir.
KOÇBAŞLI MEZAR TAŞALARI: Karakoyunlulardan günümüze gelen koç başlı mezar taşları, Iğdır'ın Melekli Köyü'nde bulunmaktadır. Şimdiye kadar çok fazla ziyaretçisi bulunmayan mezar taşları, son zamanlarda gezginlerin merak ettiği bölgelerden biri olmuştur. Karakoyunlu ve Selçuklu dönemlerinde yapılan koç başlı mezar taşları, Doğu Anadolu'nun birçok bölgesinde bulunuyor. Karakoyunlular, kahraman gördükleri kişiler ve genç yaşta ölen kişiler için dikmiştir koç başlı mezar taşlarını. Fakat sonraki dönemlerde her ölen kişi için dikilmeye başlanmıştır. Mezar taşlarının üzerindeki figürler ve resimler ölenlerin kişiliklerine göre değişiyor. Yani her mezar taşı farklı bir işçiliğe sahip.