KONYA HAVALİMANI: Giden yolcunun zemin kattan gelen yolcunun bodrum kattan giriş çıkışı sağlanmakta ve hem iç hem de dış hat olarak ortak kullanılan Konya Havalimanı 2000 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Havaş servisleri ve taksilerle ulaşım hizmeti mevcuttur. THY,ANADOLUJE JET,PEGASUS,SUN EXSPRESS havayolları uçuş hizmeti vermektedir.
Yüzölçümü:40.013.52 km²
Adeta bir müze şehri olan Mevlana gibi yetiştirdiği büyük islam alimleri ile ünlü şehir Konya,ilk yerleşim yeri Neolotik çağa dayanmaktadır.Çatalhöyük tarihte ilk bilinen yerleşim yeride Konya’da yer almaktadır.İlk ev mimarisinin görüldüğü bu şehir Hititlerin,Lidyalıların,Romalıların şehri olmuş Konya, Selçuklu zamanında kültür ve sanatta altın çağını yaşamıştır.Devrin ünlü üstatların ve filozofları başta Mevlana Celaleddin Rumi , Sadrettin Konevi, Şahedettin Sühreverdi gibi bilginlerin verdikleri eserlerle şehri adeta bir kültür şehri haline getirmişlerdir.1074 yılında da Malazgirt savaşından sonra İznik’i kaybedince başkent Konya olmuştur.Başkent olduktan sonra süslenen ve gelişen Konya Anadolu’nun en gelişmiş kenti haline gelmiştir.Osmanlı döneminde Konya yenileşmeye devam etmiş medrese ve sanat okulları sayısı artmıştır.Cumhuriyet döneminde ise 1923 yılında Cumhuriyetin ilanı ile okullar ve eski zamanlardan kalan tüm yapılar koruma altına alınmıştır.
Don olayının senede ortalama 100 gün görüldüğü Konya’da yılın ortalama 10 gününde sıcaklık eksi 10 derecelerdedir. Kışların sert, soğuk ve kar yağışlı yazların ise sıcak ve kurak geçtiği şehirde yüzde altmışı ekili ve dikili alanlardan oluşurken yüzde on yedisi orman ve fundalardan oluşur.Konya büyük bir bozkıra benzetilir. Ancak orman varlığı azdır.
ÇATALHÖYÜK NEOLOTİK KENTİ: İçlerine çatılardan girilen insanlığın ilk yerleşim evleri olarak bilinen Çatalhöyük kalıntıların boyutu, yaşayanların yoğunluğu, zaman içindeki süreklilikleri, kültürel geleneklerin benzersiz birleşmesi ile büyük değer taşımaktadır. Bu alanı arkeologlarla konuşarak ve rehber eşliğinde gezdiğinizde ilk insanlardan olduğunuzu eskiliği ve ilginçlikleriyle hissedebilirsiniz.
MEVLANA TÜRBESİ: Mevlana müzesi olarak da bilinen türbe dünyanın her notasından ziyaretçi akınına uğramakta ve Selçuklu mimarisinin en önemli en güzel yapılarındandır.1926 yılında ziyarete açılmış olup Kültür ve Turizm Bakanlığına en çok gelir getiren ikinci müzedir. Türbe Mevlana’nın ölümünden sonra yapılmıştır.
PİR SULTAN ABDAL TÜRBESİ: Kendi ismini taşıyan mahallede bulunan türbe Selçuklular zamanında yaşayan Pir Sultan Abdal dönemin prestij ve alim kişisisin türbesidir.
NASREDDİN HOCA ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ: Geçmişten günümüze kadar korunmuş ve ziyarete açılan bu yapıda girişinde etnografik ve arkeolojik eserlere ait depo, ikinci katında arkeolojik eserler sergilenmekte son olarak üçüncü katında Akşehir kültürünü yansıtan eşyalar olup Nasreddin Hoca’nın bazı fıkralarından sahneler canlandırılmıştır.
ALAADDİN TEPESİ: Düz bir ovadan oluşan Konya’nın tek yüksek noktası bu tepedir.Halk tarafından yüksek görülse de turistler açısından küçük bir tepecik olduğu söylenebilir.Günümüzde halk tarafından mesire olarak kullanılan bu yer şehrin en çok merak edilen noktasıdır.