Vizeler Hakkında
Almanya Vizesi

Almanya Vizesi

 

ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Sigortalı Çalışan (Turistik)

  •  Almanya Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını ve seyahat tarihlerini içeren vize talep yazısı.(Beraberinizde seyahat edecek eş ve çocuk varsa ayrıca masraflarını karşılayacağınıza dair yazı. eşler için evlenme cüzdanı çocuklar için öğrenci belgesi.
  •          Şirket imza sirküleri(süresi geçmemiş )
  •          İlgili yıla ait vergi levhası
  •          Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış  faaliyet belgesi orijinali
  •          Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  •          Bağkur ödemesine ilişkin döküm,
  •          İki adet biometrik özelliklere uygun rötüşsuz fotoğraf(6 aydan eski olmamalı 35x45 boyutlarında yüz maksimum yüz maksimum 36 mm ile 32 mm arasında olmalıdır.)
  •          Banka hesap cüzdanları,Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri
  •          Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  •          Nüfus müdürlüğünden alınmış aile toplum kağıdı.(tam vukuatlı nüfus kayıt örneği anne baba dahil tüm aile bireylerini içermeli)
  •          Schengen vizesi olmayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir. Eğer eski pasaportları var ise asıllarını evraklar ile birlikte tarafımıza gönderilmesi gerekmektedir,
  •          Eğer akraba ziyaretine gidiliyorsa akrabanız sizin adınıza belediyeden onaylı orijinal davet mektubu göndermelidir. Otelde kalınacaksa otel ve uçak rezervasyonları olmalıdır.
  •          otel ve uçak rezervasyonları
  •          SSK işe giriş bildirgesi
  •          Son dört aylık maaş bordroları
  •          Son dört aylık ssk prim bildirgeleri
  •          SGK  hizmet dökümü, sgk web sitesinden alınabilir
  •          Otel ve uçak rezervasyonları

 

İş veren (Turistik)

  •  Almanya Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını ve seyahat tarihlerini içeren vize talep yazısı.(Beraberinizde seyahat edecek eş ve çocuk varsa ayrıca masraflarını karşılayacağınıza dair yazı. eşler için evlenme cüzdanı çocuklar için öğrenci belgesi.
  •          Şirket imza sirküleri(süresi geçmemiş )
  •          İlgili yıla ait vergi levhası
  •          Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış  faaliyet belgesi orijinali
  •          Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  •          Bağkur ödemesine ilişkin döküm,
  •          İki adet biometrik özelliklere uygun rötüşsuz fotoğraf(6 aydan eski olmamalı 35x45 boyutlarında yüz maksimum yüz maksimum 36 mm ile 32 mm arasında olmalıdır.)
  •         Banka hesap cüzdanları,Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri
  •          Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  •          Nüfus müdürlüğünden alınmış aile toplum kağıdı.(tam vukuatlı nüfus kayıt örneği anne baba dahil tüm aile bireylerini içermeli)
  •          Schengen vizesi olmayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir. Eğer eski pasaportları var ise asıllarını evraklar ile birlikte tarafımıza gönderilmesi gerekmektedir,
  •         Eğer akraba ziyaretine gidiliyorsa akrabanız sizin adınıza belediyeden onaylı orijinal davet mektubu göndermelidir. Otelde kalınacaksa otel ve uçak rezervasyonları olmalıdır.
  •          otel ve uçak rezervasyonları

İş Veren (Ticari)

  •         Almanya Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.(schengen ülkelerinde yapılacak tüm masraflar ve gidiş dönüşü firmamız garantisi altındadır.) Yazılacak yazının içeriğinde bu ibarenin mutlaka olması gerekir.
  •  
  • Şirket imza sirküleri(süresi geçmemiş)
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış  faaliyet belgesi orijinali
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  • İki adet biometrik özelliklere uygun rötüşsuz fotoğraf(6 aydan eski olmamalı 35x45 boyutlarında  yüz maksimum 36 mm ile 32 mm arasında olmalıdır.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış aile toplum kağıdı.(tam vukuatlı nüfus kayıt örneği anne baba dahil tüm aile bireylerini içermeli)
  • İlk kez schengen vizesi alacak olan kişilerin bağlı bulundukları ilçe emniyet müdürlüklerinden protokol yazısı ayrıca bitirmiş oldukları son okulun diploması veya sertifikası olmalıdır.
  • Ziyarete gideceğiniz firma yetkilileri tarafından kaşeli imzalı isminize gelmiş davet mektubu.
  • Vize alacak kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize müracaat formu ve ek formlar.
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • Son 3 aylık hareketleri içeren güncel, sonunda bakiye olan hesap cüzdanı, yada banka yetkilisi arafından kaşeli imzalı hesap ekstresi,
  • otel ve uçak rezervasyonları,