Vizeler Hakkında
Çin Vizesi

Çin Vizesi

 ÇİN VİZE BAŞVURULARI İÇİN İSTENİLEN EVRAKLAR

Münferit (Turistik)

  • Vize basılacak boş sayfası olan ve en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport. (cipli olması gerekmektedir)
  • Vize müracaat formu.(sayfa başında form 1)
  • 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf (fotoğrafların sayfa başındaki örneğe uygun olarak çekilmesi gerekmektedir.)
  • 18 yaşından küçük çocuklar yalnız seyahat ettikleri takdirde anne ve babalarından noter den alınmış muvafakatname olması gerekmektedir.Anne veya baba dan birisi ile seyahat ediyorsa seyahate katılmayan velisinden muvafakatname gerekmektedir. Her halukarda Vize formu anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
  • nüfuz cüzdan fotokopisi (mümkün ise renkli çekilmiş)
  • adli sicil kaydı -( Adli sicil kaydında ARŞİV KAYDI YOKTUR ibaresinin de mutlaka belirtilmesi gerekir) orijinali olmalıdır, internet üzerinden alınan belgeler kabul edilmemektedir.
  • bankadan kaşeli imzalı mektup ve ekinde banka yetkilisi imza sirküleri, yada güncel banka hesap cüzdanı orijinali(minimum 5.000 USD veya Karşılığında başka bir hesap) orijinal hesap cüzdanları konsoloslukta kalmaktadır.
  • otel ve uçak rezervasyonları
  • muhtardan yada nüfus müdürlüğünden alınmış orijinal ikametgah.
  • Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportun aslının da evraklar ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.

Münferit (Ticari)

  • Antetli kağıda yazılmış dilekçe.Dilekçe örneği sayfa başında( form 2).örnekte belirtilen dışında yazılan dilekçeler kabul edilmez.
  • Çin'de görüşmeye gideceğiniz firmadan adınıza gelmiş Orijinal ıslak imzalı davet mektubu, davet mektubu kaşeli, imzalı, imzalayan yetkilinin adı soyadı, ve cep telefonu mutlaka yazmalıdır.
  • Faaliyet belgesi orijinali (son 3 ay içersinde alınmış olmalı.) aynı firma çalışanları da olsa herkes için ayrı ayrı faaliyet belgesi olmak zorunda dır.
  • ilgili yıla ait Vergi levhası fotokopisi. (şu an 2013 yılına ait olanlar geçerlidir)
  • 2 adet fotoğraf. (sayfa başındaki örneğe uygun olarak çekilmiş)
  • vize müracaat formu  sayfa başında form 1.
  •   net olarak okunaklı mümkün ise renkli çekilmiş nüfus cüzdan fotokopisi